Eerste afspraak

Je eerste afspraak

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) – Wat betekent dat dan?

Met 1 berichtje of telefoontje heb je al een afspraak bij ons! Sinds 1 januari 2006 heb je geen verwijsbriefje van huisarts of specialist meer nodig om langs te komen.

Natuurlijk, je mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt je “direct” bij dé specialist in beweging terecht. Zodat je ‘direct’ kunt beginnen met werken aan herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van de zorg. Wij blijven de huisarts informeren, tenzij je aangeeft dat niet wenselijk te vinden.

Besluit je rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voeren we eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat wij vaststellen of je bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kunnen wij je bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer we een diagnose en behandelplan opstellen, kunnen we in overleg direct aan de slag. En dat is wel zo prettig.
Hoe sneller je behandeld kan worden, des te sneller je herstelt!

Dit neem je mee:

Kom je naar een eerste afspraak bij Jeroen Verschut Fysiotherapie dan is het van belang om een legitimatiebewijs en handdoek mee te nemen. Als je een verwijsbrief van de huisarts hebt, vergeet die dan niet mee te nemen naar ons eerste gesprek dat ongeveer een half uur duurt.

In de polisvoorwaarden van je basispakket en eventueel aanvullende zorgverzekering, kun je terugvinden wat je vergoed krijgt voor je fysiotherapiebehandeling. We sturen je alleen een factuur als je niet (meer) verzekerd bent. In alle andere gevallen sturen wij de nota door naar de zorgverzekeraar. We hebben namelijk een overeenkomst met alle grote zorgverzekeraars! Wil je hier meer over weten? Kijk dan op zorgwijzer.nl.

Het kan natuurlijk toch voorkomen dat je een afspraak moet afzeggen of verzetten. Uiteraard is dit geen enkel probleem, maar laat het ons weten. Dit is gratis tot 24 uur voor de afspraak.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2020 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.