Blessurepreventie       

Luister naar je lichaam…

Een opkomend pijntje dat niet meer weggaat of je gaat door je enkel… Een blessure kan je sportplezier aardig vergallen. Blessurepreventie bestaat niet alleen uit een warming-up; je kunt meer doen om blessures te voorkomen.

Wie geen stevige spieren heeft, loopt meer kans op blessures. Train daarom voldoende je been-, buik- en rugspieren, zodat deze de grootste schokken kunnen opvangen. En vergeet de warming-up en cooling-down vooral niet!

Onze trainers zijn zeer ervaren in het begeleiden van sporters en adviseren je graag hoe je blessures kunt voorkomen. We begeleiden individueel en in groepen en komen met veel plezier op jouw sportclub een lezing geven.

Voorkom knieklachten bij sportende kinderen en tieners

Met veel plezier werken wij als sportfysiotherapeuten mee aan preventie van knieblessures. Knieblessures komt bij de sportende jeugd veel voor en de gevolgen van een knieblessure zijn groot. Zowel tijdens de blessure, als jaren later. Door de juiste warming-up te doen verklein je de kans op het krijgen van knieblessures. Deze warming-up is wetenschappelijk onderbouwd en uitermate effectief.
 
Het is onze gezamenlijke ambitie om, op zowel lokaal als op landelijk niveau, een gestandaardiseerd oefenprogramma als warming-up te introduceren ter preventie van knieblessures voor sportende kinderen en tieners! Neem contact op met Jeroen als je meer informatie wilt voor jouw team of club.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.