Voorste kruisband revalidatie
Voorste kruisband revalidatie

Voorste kruisband revalidatie

Het zal je maar gebeuren dat je je voorste kruisband afscheurt! Na de eerste schrik kom je meteen voor een aantal keuzes te staan. Wel of niet opereren en hoe ga ik revalideren?

Voorste kruisband revalidatie

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het op de lange termijn (denk aan 20 jaar) niet uitmaakt of je binnen een paar weken wordt geopereerd of pas later (maar dan wel het liefst binnen een jaar). Word je wel geopereerd? Dan is het aan te raden snel starten met de revalidatie voor je operatie. Dan verloopt je revalidatie na de operatie een stuk beter.

Samen met jou kijken we naar je wensen en kijken we hoe we jouw revalidatie het beste kunnen invullen. Wil je weer op volle krachtsporten of ben je tevreden als je je dagelijkse bezigheden weer klachtenvrij kan doen? Het is allemaal mogelijk.

We starten bijna altijd in de behandelkamer om de knie weer goed te laten bewegen en geven je advies voor oefeningen thuis. We proberen zo snel mogelijk te starten in onze trainingsruimtes om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Je bent wel even bezig, want een goed revalidatietraject duurt al snel 9 tot 12 maanden.

Onze praktijk werkt veel samen met het Ikazia ziekenhuis en het Albert Schweitzer ziekenhuis op het gebied van voorste kruisband reconstructies.

Wordt de revalidatie vergoed?
Gelukkig wel, maar je hebt een verwijzing je specialist nodig na een operatie. Dan worden behandelingen vergoed door de zorgverzekering vanuit het basispakket, behalve de eerste 20 behandelingen. Die worden vanuit je aanvullende verzekering vergoed, mits je voldoende behandelingen in je aanvullende verzekering hebt. Ben je niet geopereerd dan worden de behandelingen vergoed vanuit je aanvullende verzekering, als je deze hebt.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.