Rugpijn

Oeps, ik ben door mijn rug gegaan!

..herken je dit? Rugklachten komen namelijk heel veel voor!

Je wilde alleen maar je sokken aantrekken en toe schoot het in je onderrug. Opeens heb je fors last. Maar soms heb je al langere tijd rugklachten. Dan gaat het weer even goed en dan weer een periode van meer pijn en ongemakken dan anders. En speelt je oude blessure weer op. In beide situatie kunnen we je helpen. Hoe we dit samen met jou aanpakken is afhankelijk van je blessure, maar in beweging komen én blijven is het allerbelangrijkste. Vaak geven we je oefeningen en advies hoe je het beste met jouw klachten kan omgaan. Bij de meeste mensen trekken de blessures snel weg.

Het is meestal niet duidelijk hoe lage rugpijn precies ontstaat. Vaak lijkt het te maken te hebben met fysieke en mentale gesteldheid, leefstijl en werk. Bij minder dan 1% van de mensen met lage rugpijn wordt een zeldzame oorzaak (een afwijking van de wervelkolom, botbreuk, infectie, ontsteking of tumor) voor de klachten gevonden. De fysiotherapeut onderzoekt je hier specifiek op en verwijst je dan (terug) naar de huisarts.

Wat kan je zelf doen?
Blijf altijd in beweging, maar wel binnen je pijngrens. Heb je al eerder oefeningen gehad van je fysiotherapeut? Pak deze oefeningen dan weer op. Zorg dat je veel afwisselt van houding en beweging. Dus niet te lang staan of zitten. Vaak “rommelt” je rug al een paar dagen, dat is juist het teken om in beweging te komen. Zo kan je erger voorkomen.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.