Prehabilitatie
Prehabilitatie

Prehabilitatie

Prehabilitatie

Prehabilitatie is een programma vóór uw operatie met als doel je algehele conditie te verbeteren. Hiervoor werken we samen met de chirurgen en fysiotherapeuten in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Kanker en een operatie (eventueel in combinatie met chemotherapie) vragen vaak veel van uw lichaam. Met méér spiermassa heeft u méér spierkracht. Daarmee ben je fitter en in een betere conditie om de operatie te ondergaan. Onmisbaar voor een gezonde spieropbouw zijn beweging én goede voeding. Beweging en voeding versterken elkaar. Door training worden je spieren geactiveerd om sterker te worden en de voeding levert bouwstoffen voor de groei van spieren.

Meestal vindt de operatie binnen 4 tot 6 weken plaats. Deze weken willen we zo goed mogelijk gebruiken om je conditie te verbeteren. Met een goede conditie is de kans op complicaties en bijwerkingen van de behandeling kleiner en gaat het herstel vlotter.

Je traint 3x per week en volgt dan een intensief trainingsprogramma bij ons. De training is helemaal op maat voor je gemaakt en we gebruiken de testuitslagen vanuit het ziekenhuis. Je wordt dus eerst getest in het ziekenhuis. Vlak voor de operatie word je nogmaals getest om te kijken hoeveel u vooruit bent gegaan.

Wordt de prehabilitatie vergoed?
Vergoeding van de trainingen gaat vanuit je aanvullende verzekering.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.