Fysiotherapie voor ouderen
Fysiotherapie voor ouderen

Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Fysiotherapie voor ouderen

De fysiotherapeut behandelt ook patiënten die ouderdomsverschijnselen hebben die worden veroorzaakt door een ziekte of een aandoening. Denk hierbij aan een beroerte, dementie, een gebroken heup of Parkinson. Let op: bij sommige verzekeraars moet de fysiotherapeut deel uitmaken van Parkinsonnet om de vergoeding van de behandeling van Parkinson te mogen declareren.

Specifieke kennis: De fysiotherapeut voor ouderen heeft specifieke kennis over ouderen en ziektebeelden. Patiënten krijgen vooral oefentherapie om zo zelfstandig en mobiel mogelijk te blijven. De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Hij informeert patiënten en hun naasten over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Onze fysiotherapeuten voor ouderen zijn Anieke Grootenboer, Kim Majoor en Jules Lemire.

Anieke Grootenboer en Kim Majoor zijn aangesloten bij ParkinsonNet.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.