Shutterstock 1163399008 min
Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry needling omvat het inbrengen van een ‘droge’ naald in de pijnlijke spier of in het gebied waar een pijnlijke spanning aanwezig is. Een droge naald wil zeggen, zonder toevoeging van medicatie. Er wordt dus geen medicatie geïnjecteerd met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint.

Shutterstock 1163399008 min

Wat is een triggerpoint?
Dat is “harde, gespannen of pijnlijke” plek in een spier of regio, zoals de nek of lage rug. Hierdoor kan bewegen moeilijker gaan of zelf pijnlijk zijn. De plek of regio voelt stijf aan.

Wat doen we met dry needling?
Deze pijnlijke of gespannen plek verdwijnt wanneer de spiervezels samentrekken. Dit gebeurt door het prikken met een naald in het triggerpoint. Hierdoor ontstaat er een korte aanspanning van de spier (local twitch response) en ontspant de spier zich direct. De spierstofwisseling herstelt daardoor en de pijn, veroorzaakt door het triggerpoint, verdwijnt.

Het resultaat van dry needling is vaak een snelle en directe pijnvermindering en een verbeterde bewegingsvrijheid van de betrokken spieren en gewrichten.

Uiteraard zorgen we voor goede hygiëne! De naalden worden eenmalig gebruikt, dragen we handschoenen bij het aanprikken en ontsmetten we eerst de plek waar geprikt gaat worden. En zijn de fysiotherapeuten hiervoor speciaal opgeleid.

Onze fysiotherapeut, die gespecialiseerd is in dry needling is Mitchell Paesschen

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.