Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal Tunnel Syndroom

Het carpaal tunnel syndroom, afgekort CTS, is een beknelling van de middelste armzenuw (nervus medianus) in je pols. Deze beknelling verstoort de werking van de zenuw en veroorzaakt klachten. Er zijn tal van oorzaken. Overbelasting in vrije tijd en op het werk is vaak de hoofdoorzaak. Uit enquêtes blijkt dat maar liefst 5% van de volwassen bevolking last heeft van symptomen van een CTS, waarbij het risico voor vrouwen vele malen groter is!

Van je CTS-klachten af zonder operatie, kan dat?

Het CTS geneest meestal niet vanzelf. Een succesvolle behandeling, zonder operatie met ons tractieapparaat, is kansrijk.
75% van de mensen met gemiddeld 12-14 behandelingen, blijven klachtenvrij te zijn.

Wat zijn de symptomen?

Let vooral even goed op onderstaande waarschuwingssignalen die je lichaam afgeeft:

  • Pijnlijk inslapen van je hand, gedurende de nacht. Door licht masseren of door met je hand te wapperen worden de klachten nog in een vroeg stadium verlicht
  • In een later stadium slaapt je hand vaak ook nog overdag
  • De pijn kan uitstralen tot in je arm en nek
  • Stijfheid, zwelling, doof gevoel en krachtverlies in je hand zijn klachten, die hier na verloop van tijd nog bij komen.

Zodra je bovenstaande klachten regelmatig herkent, maak dan snel een afspraak in onze praktijk. We hebben veel ervaring met de Phystrac en helpen je graag. De Phystrac staat op onze locatie “het Zandpad” in Numansdorp.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.