Artrose
Artrose

Artrose

Artrose

Artrose is een veelvoorkomende gewrichtsaandoening in bijvoorbeeld je hand, voet, knie, heup en rug. Bijna een miljoen mensen in Nederland hebben artrose in deze gewrichten. Artrose kan ook voorkomen op jongere leeftijd, bijvoorbeeld na een knieblessure of operatie aan het gewricht. Artrose gaat niet meer weg, maar als je er goed mee omgaat, dan kan je erger voorkomen of de achteruitgang flink vertragen.

Vaak zijn pijn en stijfheid van het gewricht de eerste klachten. Het gewricht kan gaan kraken en snel ontstoken raken, waardoor bewegen steeds moeizamer gaat en meer energie gaat kosten. Het gaat je steeds meer hinderen in je dagelijkse bezigheden, zoals tijdens je werk of sport.

Gelukkig kunnen we wat voor je betekenen: door training maken we het gewricht en de spieren sterker en door oefeningen een betere stabiliteit. We geven je advies hoe je het beste met je klachten kan omgaan. Bewegen is het allerbelangrijkste. Aanvullend kan je pijnstillers of ontstekingsremmers gebruiken. Uiteraard in overleg met je specialist of huisarts.

Blijf altijd in beweging, want door te bewegen wordt het gewricht gevoed en gesmeerd.

Operatie…..

Wordt de behandeling vergoed?
Bij artrose van de heup en knie worden de eerste 12 behandelingen vergoed vanuit je basisverzekering. Let wel op, want daarmee vallen de behandelingen wel onder je eigen risico. Ook is vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk.

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.