Claudicatio 
Looptherapie

Wat is claudicatio?

Bij Claudicatio, ook wel etalagebenen genoemd, voeren de slagaders in je benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die gebruikt worden bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking. Je hebt misschien wel gehoord dat je ‘etalagebenen’ hebt? Deze term is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen rusten. Zij kijken in de etalage van een winkel.

De medische term voor deze aandoening is claudicatio intermittens. Artsen gebruiken ook wel de term perifeer arteriëel vaatlijden (PAV).

Looptherapie is hiervoor de nummer 1 behandeling.
Met motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen kom je (meters) verder!

Looptraining onder begeleiding van Jerry of Jordy verbetert je looptechniek. Een betere looptechniek zorgt voor een afname van het zuurstofverbruik en draagt daarmee weer bij aan het verminderen van de pijnklachten. Wil je meer weten, maak snel een afspraak!

Maak direct een afspraak

Wil je een afspraak maken? We zijn tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet bereikbaar, laat een voicemail achter. Je kunt je ook aanmelden via onze patiëntenportaal of stuur ons een e-mail.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.