Chronische
pijn

Reducept

Wat goed dat je gaat starten met Reducept! De nieuwe innovatiemethode om je pijn aan te pakken. We helpen je graag om meer grip te krijgen op jouw pijn met als doel minder pijn te hebben.

Wat mag je verwachten?

Pijn wordt gemeten met een tienpuntsschaal. Bij 0 heb je geen pijn en bij 10 ervaar je ondragelijke pijn. Bij elke oefening geef je aan het begin een score van je pijn aan en ook aan het einde van de oefening. Op de ledenpagina kan je zien, hoe jouw pijn zich ontwikkeld. Onderzoek laat zien dat je na een paar weken ongeveer 2 punten gemiddeld minder pijn hebt in het dagelijks leven. Bij 70% van de gebruikers neemt de pijn af.

Voor wie is het niet geschikt?

Gebruik van de VR-bril en dus Reducept is niet aan te raden voor mensen met epilepsie, migraine en duizeligheidsklachten op neurologisch basis.

Vergoeding

Wordt het vergoed door de zorgverzekering?

De begeleiding in de praktijk wordt gezien als een behandeling. En als je een aanvullende verzekering hebt, wordt de behandeling vergoed. De eigen bijdrage en de eventueel abonnementen worden niet vergoed door je zorgverzekeraar. Mogelijk is je werkgever bereid een deel van de kosten te vergoeden.

Waarom een eigen bijdrage?

Je hebt een eenmalige eigen bijdrage van €50. Hierin zit een abonnement voor drie maanden ter waarde van €44.85, zodat je thuis op je smartphone of eigen VR-bril Reducept kan spelen. Na die drie maanden kan je via ons je abonnement verlengen. Dit kost €14,95 per maand. Je abonnement verloopt automatisch. Je hoeft dus niet op te zeggen. Ook is het een bijdrage aan de licentiekosten.

Hoe speel je Reducept?

Je kan bij ons op een echte VR-bril Reducept spelen. Maar ook thuis met je smartphone of je eigen VR-bril. Dan is het wel handig als je VR-bril koopt waar je mobiel in kan. Deze kosten ongeveer €20 tot €35. Let wel op de juiste maat, zodat jouw smartphone er goed in past.

De ledenpagina van Reducept

Op de website van Reducept (www.reducept.com) kan je een account aanmaken. Wel moeten wij eerst je als deelnemer toevoegen.

Op de ledenpagina kan je heel veel informatie vinden over pijn en allerlei tips en uitleg hoe je zelf invloed kan hebben op je pijn in het dagelijks leven.

Kijk in de eerste week dat je start met Reducept naar het filmpje “Hoe gebruik je de Reducept methode.”

In week 3 of 4 zou het mooi zijn als je kan starten met “jouw pijncursus.” In deze 5-delige pijncursus verteld Louis Zantema over chronische pijn, hoe pijn werkt, wat je er zelf aan kunt doen en wat je in je leven kunt veranderen om beter met pijn om te gaan.

Ook is er een community. Hier kan je ervaringen uitwisselen met anderen. Ook kan je vragen stellen in de exclusieve Reducept groep op Facebook. Het is een besloten groep op Facebook.

Onder het kopje “Kennis” vind je een enorme hoeveelheid informatie. Van oefeningen tot uitleg tot filmpjes. Neem de tijd ervoor! Niets moet, maar met een muisklik binnen handbereik.

Tips

Oefen dagelijks 10 tot 20 minuten

Neem de tijd voor ledenpagina en doe zeker de “pijncursus.”

Stel je voor dat je echt in je lichaam bent en stel de gevaarprikkels voor als jouw pijn.

Doorloop eerst het verhaal en doe daarna de dagelijkse uitdaging.

Als je oefent, zorg dan voor een rustige omgeving en maak tijd vrij om Reducept te spelen.

Zorg voor een dagelijkse beweegmoment. Ga een stukje wandelen of fietsen. Kies altijd een activiteit die bij je past. 

Pijnmedicatie

Door het gebruik van Reducept is het doel dat je minder pijn in het dagelijks leven gaat ervaren. Het zou dus goed kunnen dat je pijnmedicatie aangepast kan worden. Doe dit altijd in overleg met je huisarts of specialist. Zij kunnen je helpen om op de juiste en verantwoorde wijze de dosering aan te passen.

Veel succes en als er vragen zijn, helpen we je graag!

Je kan je vragen stellen via de email op info@jeroenverschut.nl of bellen met Numansdorp op 0186-654036 of Maasdam op 078-6763147.

© 2022 Jeroen Verschut Fysio. All rights reserved.